Gogo.al është një media e pavarur që i sjell audiencës hulumtimin e vendimarrjeve të politikës shqiptare. Kjo platformë online rigjallëron edhe njëherë formën klasike të të bërit gazetari, atë të Watchdog Journalism në kushtet e flukseve çoroditëse, false apo me agjenda të dyshimta të informacionit.

Çfarë fshihet pas vendimeve që marrin politikanët në hapësirat shqiptare, të cilat ndikojnë drejtpërdrejt në jetën e çdo qytetari është këndi kritik ku mbështetet çdo shkrim që do të lexohet në këtë faqe, ndërsa shtyllat mbeten marrëdhënia e politikës me ligjin, me shoqërinë dhe me demokracinë.

Nevoja për gazetari cilësore dhe të thelluar është rritur, duke sjellë në këtë mënyrë thirrjen e fortë të opinionit publik për t’u informuar me fakte dhe për t’u orientuar saktë në vendimarrjet e tij. Kërkimet do të jenë të përqëndruara te prapaskenat e politikës, te grupet e interesit, te korporatat dhe lobimi.

Ekipi i Gogo.al zbaton profesionalisht parimet e Kodit të Etikës në krijimin e përmbajtjeve mediatike që publikon. Gogo.al ka nisur procesin e certifikimit ndërkombëtar nga Journalism Trust Initiative. Shiko për më shumë raportin e transparencës.

Si funksion i brendshëm yni është edhe njohja e nevojave të audiencës dhe shërbimi ndaj saj, duke organizuar kërkime, anketa, sondazhe, fokus grupe etj., për çështje me interes publik.

Ne financohemi nga donacione të ndryshme apo dhurime që vijnë nga qytetarë që kërkojnë gazetari të pavarur, duke shmangur konfliktin e interesit që mund të kenë këto forma me temat për të cilat hulumtohet si dhe duke bërë transparent çdo dhurim.

Llogaridhënie e politikës shqiptare kundrejt opinionit publik. Kjo është agjenda jonë mediatike.

EKIPI YNË:

Valmora Gogo – Themeluese, drejtuese e organizatës, Doktore Shkencash në Komunikim Masiv dhe Gazetari.

Me një eksperiencë 20-vjeçare në media, Valmora Gogo ka qenë pjesë e redaksive të mediave shqiptare (“Shekulli”, “Panorama”, “A1Televizion”, etj.). Në vitin 2021 me një grup gazetarësh Gogo themeloi medien investigative Gogo.al.

Me një përvojë disavjeçare si pedagoge, Dr. Gogo është pjesë e stafit akademik të Kolegjit Universitar Bedër, autore e disa publikimeve shkencore në fushën e komunikimit dhe gazetarisë në Shqipëri dhe Kosovë, mes të cilave libri “Editoriali në shtypin shqiptar”. Është pjesë e ECREA – Shoqatës Evropiane për Kërkime dhe Edukim në Komunikim dhe Bashkëpunimit Evropian në Shkencë dhe Teknologji.

Adresa e emailit: valmoragogo@gmail.com

Nr. i celularit: +355 69 582 1840

Dajana Dobrozi – Themeluese dhe kryeredaktore.

Dobrozi është diplomuar për Gazetari dhe Shkenca Komunikimi në Universitetin e Tiranës në vitin 2016 dhe ka përfunduar studimet Master për Marrëdhënie me Publikun po në Departamentin e Gazetarisë në Universitetin e Tiranës dy vite më vonë. Me një përvojë 8-vjeçare si gazetare në Newsbomb.al, Shuplaka.com dhe Hashtag.al, Dobrozi ka treguar cilësi dhe thellësi në reportazhet e saj gazetareske.

Përpos eksperiencës në gazetari, Dobrozi ka shërbyer dhe si vullnetare për pak kohë pranë fondacionit ADRA si mësuese për fëmijët me vështirësi në të nxënë, në zonën e Fushë-Krujës.

Adresa e emailit: dajanadobrozi@gmail.com

Izmir Hoxha – Videoeditor

Ka studiuar në Liceun Artistik “Jordan Misja” si dhe në Akademinë e Arteve te Bukura (UART). Me një eksperiencë 7-vjeçare, Hoxha ka fituar aftësi në ideimin dhe krijimin e videove, fotove dhe montazh. Ai ka punuar prej disa vitesh për prodhim kontenti për rrjete sociale dhe menaxhim imazhi për kompani dhe figura të ndryshme publike.

Adresa e emailit: izmirhoxha90@gmail.com

Vullnetarë

Bleona Zela- Gazetare

Ka përfunduar studimet në profilin Shkenca Komunikimi pranë Kolegjit Universitar Bedër. Bleona është gjithashtu pjesë e programit të intershipi-t pranë medias Albanian Center For Quality Jornalism në shkrimin e artikujve investigativë.

Angazhimi i saj për kauzat sociale është evident përmes vullnetarizmit të saj në sektorin e marketingut dhe komunikimit të ndërmarrjes sociale RecycAl dhe përfshirjes së saj në programe dhe seminare të shumta trajnimi, përfshirë ato të mbështetura nga Lëviz Albania, Giz Albania dhe Qeveria Gjermane.

Adresa e emailit: zelableona1@gmail.com

Ekspertë të kontraktuar:

Jona Kaso – Gazetare.

Ka përfunduar studimet Bachelor për Shkenca Komunikimi në Kolegjin Universitar Beder dhe studimet Master në Marrëdhënie me Publikun dhe Marketing, me 5 vite përvojë në gazetari në media por jo vetëm.

Prej një viti gazetare investigative në televizionin kombëtar MCN TV për emisionin “Ajsberg”. Prej vitit 2019, pjesë e laboratorit të gazetarisë investigative financuar nga Ambasada Amerikane në Shqipëri. Gjatë një periudhe njëvjeçare është angazhuar në Qendrën Shqiptare për Gazetari Cilësore, duke shkruar artikuj investigativë.

Adresa e emailit: jonakaso99@gmail.com

Klaudio Agolli – Themelues dhe gazetar.

Ka përfunduar studimet Bachelor për Marrëdhënie Ndërkombëtare në Universitetin Europian të Tiranës, Shqipëri dhe Studime Master për Diplomaci dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare në Institutin e Studimeve Europiane të BE-së në Universitetin e Tiranës, Shqipëri.

Gazetar me eksperiencë në Hashtag.al por edhe eksperiencë si Analist i të Dhënave të Cilësisë në Delmon Group Albania. Agolli ka disa përvoja praktike për aftësitë e sipërmarrjes dhe menaxhimit – Hapat e të rinjve shqiptarë në Evropë (AYSE), Programi Kombëtar i Praktikës së Punës – Ministria e Arsimit dhe Sportit, Mjedisi i Ri i Sigurisë në Ballkanin Perëndimor – AIIS & Diplomacia Publike e NATO-s, Përballja me Radikalizmin dhe Ekstremizmin e Dhunshëm në Ballkanin Perëndimor – AIIS& Diplomacia Publike e NATO-s.

Adresa e emailit: klaudio96@live.com

Klodian Manjani – Themelues dhe gazetar.

Pasi mbaroi shkollën e mesme të Gjuhëve të Huaja “Asim Vokshi” në Tiranë, u diplomua si përkthyes i gjuhës gjermane në Universitetin e Tiranës. Ai ka një diplomë Master në Institutin e Studimeve Evropiane të Tiranës për Politikë dhe Qeverisje në BE. Redaktor dhe më pas kryeredaktor në gazetën sportive “Sporti & Basti”, redaktor në median online Hashtag.al, redaktor në median online Gogo.al.

Adresa e emailit: klodianmanjani@hotmail.com

MBËSHTETJE FINANCIARE

Projekti për studimin dhe diskutimin e “Rolit dhe ndikimit të medias audiovizive në mbrojtje të shëndetit mendor” mbështetet nga Autoriteti i Mediave Audiovizive.

Projekti “Më mëso dhe mua- 12 histori të edukimit gjithëpërfshirës” mbështetet nga Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë.