Agjencia më e lartë e Inteligjencës Kriminale të Australisë dyshoi se Tom Doshi, një biznesmen dhe politikan kryesor shqiptar me lidhje me kryeministrin Rama, drejtoi një grup kriminal në Australi që kryen mashtrime emigracioni, trafik droge dhe pastrim parash.

Dokumentet konfidenciale të inteligjencës nga Australia pretendonin se Tom Doshi ka drejtuar një grup të organizuar kriminal që përbëhet kryesisht nga anëtarë të familjes së tij.

Grupi i tij, thonë raportet, është pjesë e një rrjeti më të gjerë që ka shfrytëzuar dobësitë sistematike në sistemin e emigracionit të Australisë për të tërhequr anëtarët e saj shqiptarë në Adelaide, Melburn, Perth dhe Uellsin e Ri Jugor.

Sipas hetuesve, këto banda shqiptare me bazë klanore specializohen në aktivitete kriminale si kultivimi i paligjshëm i kanabisit, armët dhe trafiku i drogës.

Lexoni artikullin e plotë te OCCRP-ja.

Valmora Gogo është gazetare dhe lektore e Komunikimit dhe e Gazetarisë. Prej 17 vitesh ajo kontribuon në hapësirën mediatike në Shqipëri, duke nisur që prej gazetës Shekulli e deri te mediet online si Newsbomb.al, Shuplaka.al dhe Hashtag.al. Gogo mban gradën “Doktor në Gazetari dhe Shkenca Komunikimi” dhënë nga Departamenti i Gazetarisë dhe Komunikimit në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë, Universiteti i Tiranës. E fokusuar në kërkim dhe kryesisht në politikë, Gogo kujdeset në informimin e saktë të opinionit publik shqiptar.

Leave a Reply

  • (not be published)