Kompania që ka marrë përsipër ndërtimin e portit turistik në Durrës dhe që do përfitojë 100 hektarë tokë shtetërore falas, vjen nga ishujt Kajman dhe është themeluar vetëm disa muaj më parë. 

MCN TV zbardh ekskluzivisht rrjetin e kompanive, që qëndrojnë pas projektit 2 miliardë dollarë të shumëtrumbetuar nga qeveria, i cili synon ndërtimin e një porti turistik në Durrës, por edhe rizhvillimin e gjithë zonës në një kompleks të madh me hotele dhe apartamente.

Zyrtarisht, qeveria ka paraqitur si zhvillues dhe financues të projektit, themeluesin e grupit arab Emar, Muhamed Alabar. Por me sa duket, Alabar ka vendosur që të vijë në Shqipëri, jo përmes grupit Emar, por me kompani offshore nga ishujt Kajman.

Për më shumë lexoni artikullin e plotë te MCN TV:

http://www.mcntv.al/2021/07/13/kompani-guack-p-r-portin-e-durr-sit-video?fbclid=IwAR0yVKtjY5-TQNbVq7KncybpVbt-qoTFJZLkDu-sCsqG2GEDlqupfgk656A

Leave a Reply

  • (not be published)