Një raport i BuzzFeed zbuloi disa dokumente që tregonin që banka të mëdha si JPMorgan Chase, HSBC dhe Deutsche Bank lehtësuan lëvizjen e parave kriminale edhe pasi e kishin kuptuar se ato nuk vinin nga aktivitete të ligjshme.

Mijëra dokumente të zbuluara (FINCEN Files) nga qindra gazetarë zbulojnë se si disa prej bankave më të mëdha në botë kanë lehtësuar për vite lëvizjen e parave të pista.

Dokumentet janë pjesë e një koleksioni skedarësh që i përkasin Rrjetit të Zbatimit të Krimeve Financiare (FinCEN), një agjenci që operon nën Departamentin e Thesarit për të zbuluar dhe parandaluar krimet financiare. Dokumentet u botuan së pari nga Buzzfeed dhe Konsorciumi Ndërkombëtar i Gazetarëve Investigativë.

Një nga investigimet më të rëndësishme të vitit!

Lexim të frytshëm!

Kliko këtu Investigimin e Publikuar nga BuzzFeed News

Në shqip:

Valmora Gogo është gazetare dhe lektore e Komunikimit dhe e Gazetarisë. Prej 17 vitesh ajo kontribuon në hapësirën mediatike në Shqipëri, duke nisur që prej gazetës Shekulli e deri te mediet online si Newsbomb.al, Shuplaka.al dhe Hashtag.al. Gogo mban gradën “Doktor në Gazetari dhe Shkenca Komunikimi” dhënë nga Departamenti i Gazetarisë dhe Komunikimit në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë, Universiteti i Tiranës. E fokusuar në kërkim dhe kryesisht në politikë, Gogo kujdeset në informimin e saktë të opinionit publik shqiptar.

Leave a Reply

  • (not be published)