Erjona Rusi, gazetare, drejtuese e “Shqipëria Live” në Top Channel dhe aktiviste për të drejtat e grave tregon në “GogoCast” se si e analizon situatën e krimit ndaj grave në Shqipëri dhe se çfarë duhet të ndryshojmë.

Duke marrë shkas nga ngjarja tragjike e Vlorës, të përdhunimit të pretenduar të një vajze të re nga 4 djem, shoqëruar edhe me zhvillimin e linçimit të gazetares Afrovita Hysaj nga pronari i televizionit “6+1 Vlora” nëpërmjet faqes online dhe rrjeteve sociale, Rusi sjell në vëmendje një sërë ngjarjesh që kanë ndodhur në vend dhe që sipas saj nuk janë rastësore.

Si parandalohen ngjarje të tilla? Si bëhemi një shoqëri më e mirë? Erjona Rusi jep përgjigjet e saj pas ndjekjes me shumë kujdes të ngjarjeve të tilla dhe problemeve të të drejtave të njeriut.

Valmora Gogo është gazetare dhe lektore e Komunikimit dhe e Gazetarisë. Prej 17 vitesh ajo kontribuon në hapësirën mediatike në Shqipëri, duke nisur që prej gazetës Shekulli e deri te mediet online si Newsbomb.al, Shuplaka.al dhe Hashtag.al. Gogo mban gradën “Doktor në Gazetari dhe Shkenca Komunikimi” dhënë nga Departamenti i Gazetarisë dhe Komunikimit në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë, Universiteti i Tiranës. E fokusuar në kërkim dhe kryesisht në politikë, Gogo kujdeset në informimin e saktë të opinionit publik shqiptar.

Artikull i Mëparshëm

Riva zgjodhi Shqipërinë

Artikulli Tjetër

GogoCast- Ervin Goci

Leave a Reply

  • (not be published)