Një bisedë me Besmira Nushin, kërkuese shkencore në Microsoft Research, Redmond, SHBA.

Mbi teknologjinë, medien, edukimin mediatik dhe inteligjencën artificiale vjen ky diskutim nga këndi i individëve të kualifikuar, këtë rast të një shqiptareje, që kujdeset në një nga kompanitë më të mëdha në botë për zhvillimin në mënyrë të përgjegjshme të inteligjencës artificiale dhe mbledhjes së të dhënave.

Porositë e Nushit për këdo që përdor teknologjinë dhe një krahasim mes ambjenteve akademike e profesionale në Tiranë e Washington.

Shikim dhe dëgjim të këndshëm!

Valmora Gogo është gazetare dhe lektore e Komunikimit dhe e Gazetarisë. Prej 17 vitesh ajo kontribuon në hapësirën mediatike në Shqipëri, duke nisur që prej gazetës Shekulli e deri te mediet online si Newsbomb.al, Shuplaka.al dhe Hashtag.al. Gogo mban gradën “Doktor në Gazetari dhe Shkenca Komunikimi” dhënë nga Departamenti i Gazetarisë dhe Komunikimit në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë, Universiteti i Tiranës. E fokusuar në kërkim dhe kryesisht në politikë, Gogo kujdeset në informimin e saktë të opinionit publik shqiptar.

Leave a Reply

  • (not be published)