Universiteti privat në Massachusetts, Brandeis miratoi një listë fjalësh që duhen shmangur nga përdorimi për të mos prekur studentët dhe pedagogët e identifikuar si Black, ku tërhoqi vëmendje fjala picnic. Sipas një shpjegimi etimologjik popullor, të cilin e besojnë shumë në SHBA, kjo fjalë e ka origjinën te një praktikë e shëmtuar e periudhës së skllavërisë, kur të bardhët mblidheshin për të bërë sehir, linçimin ose ndëshkimin e një skllavi Black. Historianët e gjuhës dhe etimologët kanë përcaktuar se fjala e ka në fakt origjinën nga frëngjishtja pique-nique, ky argument nuk ka arritur t’ia heqë fjalës etiketimin, si fyese.

Për më shumë lexoni artikullin e plotë te “Peisazhe të Fjalës”: 

Leave a Reply

  • (not be published)